Építeni, összerakni…

Az elmúlt 50 órából kb. nettó 40-et konyha (újra)építéssel töltöttem, és rájöttem, hogy ha egyszer befejezem az informatikát, és még bírok dolgozni, akkor mégsem rákhalász leszek (lásd Forrest Gump :D), hanem asztalos, vagy vmiféle bútorokkal és háztartási gépekkel foglakozó szaki. Mert ez izgalmas, és tetszik, és ugyan volt 1 vagy maximum 2 mélypont az elmúlt két napban, de azért halálosan élveztem és persze gyönyörű is lett, gyakorlatilag kompromisszumok nélkül.
 
A cucc persze fullra IKEA, tele cseles, praktikus és innovatív bútorokkal és egyéb elemekkel (pl. ezek a rezgéscsillapítós, ütközésgátlós, magasító korláttal és variálható távtartókkal ellátott fémfiókok egyrészt hihetetlen tetszetősek és precízek, másrészt a rack szekrények és a szerverek sínjeíre, kábelfutattó részeire hajaznak, ez tuti :D) és minden beépített, azaz az összes gép (hűtő/fagyasztó/mikró/sütő) is. A múlt héten másfél-két napig gyakorlatilag mindent félretéve beleástam magam az IKEA konyhatervezőbe, de olyan szinten, hogy amikor az üzletben megnyitottam a fájlt*, akkor kiderült, hogy egyrészt (majdnem) tökéletes, másrészt, van amiben naprakészebb vagyok, mint a kék-sárga ruhás hivatásosok :)
 
Szóval amikor csütörtök este 7-kor beállított 2 joviális úriember egy full teherautónyi holmival és miután bepakolták az egyébként gigantikus előszobánkat/étkezőnket légrés nélkül, majdnem teljesen kitöltve az 50 fő és 1000000 egyéb (lapra szerelt) elemből álló szajréval, akkor kissé lecsökkent az optimizmusom, lehet h a szoros következő napok/hetek (húsvét, majd egy kis nyaralás, majd munka ezerrel április 9-ig) előtt ezt nem kellett volna?
 
De aztán mint egy robot nekiestem, és mivel tele vagyok normális minőségű, ugyan nem ipari, de azért az átlag otthoninál jobb minőségű barkács szerszámokkal (ez is egy mánia, pontosabban a házi barkácsolás, csak mostanság igen kevés idő jut rá), és mivel ösztönöseen vonzódom az összeszerelnivaló holmikhoz, a dolog rendben lement, kb. másfél-két nap alatt.
 
Szóval, mint egy gyerek úgy élveztem ezt a "munkát", és persze a nyári (ugyan kisebb mérvű) folytatás már tervezés alatt van… :)
 
* milyen állat, hogy el tudod menteni a szerverükre, majd az áruházban, a kis 4-5 PC-t tartalmazó konyhai részen megnyithatod, és bemutathatod a nagy művet, majd egyből mehet az info lista és a megrendelés és ennyi, de szerintem ez olyan bonyolult lenne enélkül, hogy máshogy nem is mehetne…

Építeni, összerakni…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. ICFM: Ikea Certified Furniture Master :)Én tavaly májusban szereztem meg ezt a címet, a kétszintes házban gyk. minden bútor új volt és minden IKEA, beleértve a konyhát is. Na és a konyhai gépek…Forrest Gump… javaslom, olvasd el a könyvet. Ezerszer jobb, mint a film… és a könyvben Forrest nem rákhalász, hanem garnélatenyésztő. De a legjobb szereplő a majom… aki a filmben meg sem jelenik.

  2. na ja, ICFM, emlekszem mit kuzdottel :)
    ellenben a tobbifele butor az nudli, nem keveset osszeraktam en is az elmult evekben, es vitathatatlanul a konyha a kiralyno :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s