Holnap Lurdy – megint Lurdy

Majdnem pontosan 2 éve (2006.03.08.) tartottam az első előadásomat a Lurdyban az MSHU nagy-nagy TechNet eksönjén. Asszem Budai Peti első szervezése volt ez, egy öreg rókával (Fóti Marcival) a WS03 R2-öt nyomtuk. Gyakorlatilag ez volt az első olyan Lurdy-s eksön amelyet fullra teljesen külsős előadók tartottak (igen, akkor még "csak" MVP voltam :D). Mindenféle várakozás ellenére (nyilván nem fogok mindent elmesélni :)) hatalmas siker lett. Többen megjegyezték hogy nem látszott, hogy izgultam volna, teljes önbizalommal álltam ki 8-900 ember elé. Tényleg nem, 1részt tudom, amit tudok, másrészt annyira elpróbáltam, annyiszor lepörgettem – minden katasztrófa helyzetre felkészülve – a demókat, hogyha ezek után elszúrtam volna, akkor nyilvnosan seggbe kellett volna magamat rúgni. Bezzeg előtte úgy 3 héttel (02.17.) az első webcastnál, na akkor tényleg izgultam, pedig csak 2-3-an ültek mellettem az MSHU-ban, és hát és amúgy is ez volt az első webcast kis hazánkban, akár még sz*r is lehetett volna. De nem, ez is tűrhető lett.

Azóta összesen tartottam 8 előadást a "moziban", kisebbeket és nagyobbakat is (ja és vagy 12 webcastot is mellékesen, de az már nem menő: egy ideje a screencastokra hajtunk), de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy mindig volt valami új benne. Először, hogy kettőt is egy nap, aztán volt olyan, hogy hármat is (akkor aztán teljesen lefáradtam), aztán olyan is, h volt aznap legalább 8-9 minimum 4-5 perces demóm (mint tudjuk a demóisten egy köcsög, így vagy úgy, előbb vagy utóbb, de megszívat mindenkit), meg olyan is, amikor még majdnem lúzer voltam az adott témában, és persze az Informatika Tisztán programban olyat is, ahol reggel 9-től délután 4-ig magyaráztam egyfolytában 350 jobb sorsra érdemes szakinak, meg még az egyetemeken is szintén sok-sok lelkes hallgatónak, de ez már egy második-harmadik történet. Gyakorlatilag viszont mindent megúsztam, nagyjából mind rendben volt, tudom hogy bármikor becsaphat egy villám, de már csak kicsit aggódom – viszont fásult még nem vagyok, 2 napja várom már ezt is…

Holnap viszont megint újítunk, mert mindig újítunk. Olyan, h "keynote" nem nagyon szokott lenni errefelé, de most lesz, 8-10 előadóval/fellépővel, rövid és látványos betétekkel és átvezetésekkel. Aztán lesz még két eksönöm, egy hosszabb és egy rövidebb, és persze több más rövidebb-hosszabb, de mindenképpen figyelemre érdemes előadás is. Az egész nap ilyen rövid, feszes eksönökből áll majd, hosszú szünetekkel, egy csomó komoly és látványos holmikat elhozó (szak)kiállítóval és a végén egy szintén újdonságnak számító partyval, ahol aztán… Remélem meg tudjuk úgy csinálni, ahogy akarjuk, végig egész nap, reggel 9.30-tól este 8-ig. Igazán monstre szervezés, nekem csak az előadó/screencast/cikk gyártó szakikhoz van közöm (azért ez is 15 sztár mvp-t/mérnököt/rendszergazdát/oktatót, stb. jelent, ami kb. január közepe óta tart és júniusig ad is elég elfoglaltságot), de ezen kívül még egy sereg ember munkálkodik potenciálisan a dolgon, jelentős részük a háttérben.

És ez csak az első ilyen, iden tavasszal még két nagy pörgést is végrehajtunk, és persze közben még egy csomó minden mást is a WS08 kapcsán. Tényleg nincs megállás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s