Ügyfélkapu vs. Okmányiroda

Életemben először igénybe vettem 2 párhuzamosan futó változás (egyéni vállalkozás + magánember, szerencsére a cég ügyei más lapra tartoznak) miatt az Ügyfélkaput. Naon király, minden klappolt. Ma reggel elmentem az előre egyeztetett időpontban a helyi Okmányirodába – és ofkorz semmit nem tudtam elintézni. Beszélni még nem tudok róla, de 1 biztos: maximálisan az elektronikus ügyintézés mellett vagyok, irtsuk ki az összes humán erőforrást a közigazgatásból.
 
Kapcsoljuk össze a rendszereket, vezessük be kötelezően a PKI-t minden szinten, adjon az állam mindenkinek alanyi jogon, születéskor e-mailt, digitális aláírást, ingyen jogtárat és egyebeket, qrva nagy és redundáns adattárházakban és szerverhotelekben (pl. a mostani hivatali helyiségekben :D) nagy zsák pénzért dolgozzanak profi szakemberek azért, h rendben legyen minden (lehet szólni nekem is, ha kell :D). Szarok Orwellre, és minden más problémára, térden állva megadom minden adatomat, csak MŰKÖDJÖN – kerül amibe kerül.
 
Hosszabb távon biztosan olcsóbb, mint ez a félkegyelmű banda, ráadásul a számítógép nem próbál okoskodni, nincs önérzete (és legalább változatosak hibaüzenetek :D) és komolyan mondom egy qrva tranzisztornak magasabb IQ-ja van, mint ezeknek a frusztrált droidoknak.

Ügyfélkapu vs. Okmányiroda” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. "irtsuk ki az összes humán erőforrást a közigazgatásból"
   
  Akciós AK47-es??
   
  Én nem is az ott dolgozó egyedekre vagyok ideges, hanem a szervezésre, szabályzatrendszerre, bürokratizmusra, valamit arra, hogy a megcsömörlött dolgozóból ezek kihozzák a kezükbe adott pici hatalommal való maximális visszaélést.
   
  Amikor legutóbb voltam útlevelezni náluk, gyorsan át akartam íratni a forgalmiban a címemet.
   
  Utleveles tagozaton kedves, helyes csapat, gyerekkel játszottak, dumcsizás, mindemellett pontos, gyors határozott munkavégzés…
   
  Forgalmis bunkerben viszont….. 1 óra várakozás, bemenés után 15 papír kitöltése, majd a végén A VÉGÉN befizetett csekk elkérés. Azmegmi????? mire kezembe nyomott egy csekket, hogy fizessem be, addig nem adja vissza a forgalmit. Cifrákat közöltem vele. Faarc. Gyalogolhattam a legközelebbi postára. újabb 1 óra. Mire visszaértem, ebédidő. 3-ra vissza is kaptam a forgalmit….. fél 10-re volt időpontom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s