Hyper-V Gen1 > Gen2 átalakítás

Két hete még úgy tudtuk, hogy a legújabb Hyper-V-ben megjelent új generációs virtuális gépek előnyeit csak akkor használhatjuk ki, ha a létrehozás alkalmával a “Generation 2” típust választjuk. Későbbi, utólagos konverzió nincs és nem is lehetséges. Nos, támogatott* módszer valóban nincs, de ettől még használható megoldás van.

Méghozzá John Howard-tól. Nos, aki foglalkozik MS virtualizációval és nem ismeri ezt a nevet, az sürgősen szégyellje magát és kezdjen hozzá a kolléga életművének a felkutatásához, mert megéri. Most, amellett, hogy az elmúlt hetekben publikált egy alapos és részletes 10 részes sorozatot az új generációs virtuális gépekről, összerittyentett egy Powershell szkriptet is, amely segítségével – bizonyos feltételek mellett és relatíve egyszerűen -  lehetséges Gen1 > Gen2 átalakítás (ez a 10. rész tartalma).

http://blogs.technet.com/b/jhoward/archive/2013/11/14/hyper-v-generation-2-virtual-machines-part-10.aspx

*a nem támogatott nem egy hekkelt, kilyukasztott és szétpeccselt megoldást jelent, hanem azt amihez adott esetben egy probléma esetén nem jár a hivatalos MS support szolgáltatás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s