Nokia Lumia 925 – első benyomások

Az elmúlt 10 évben (pontosan ennyi ideje van PDA-m/okostelefonom) mindig fikáztam a Nokiákat és most tessék, nekem is van egy.

Kb. 70 órája birtoklom, és igencsak elégedett vagyok még a szintén WP8-as HTC 8X után is, de teljesen elájulni azért mégsem vagy még nem sikerült. Persze 100e más dolgot is csináltam ebben a 70 órában (hiszen közvetlenül egy nyaralás után vagyok, ilyenkor ég a ház igazán), régen elmúlt már az az idő, amikor egy napot is rám tudtam szánni egy telefon megismerésére, de nem sírok, valamit valamiért.

A beszerzés kicsit kalandos volt, mégis egyszerű. Miután egy kis segítséggel rájöttem, hogy lehet róla rendes, céges számlám (ÁFÁ nélkül, VAT ID-vel), kedden még Koppenhágából megrendeltem a weben – merthogy az egyébként eszméletlenül csodálatos városban a maximum az a Lumia 920 volt az üzletekben. Így aztán a dán rendelést, a franciaországi központú cég (Expansys), az angliai raktárból 2 nap alatt elhozta a magyarországi Ceglédre.

Plusz kaptam ajándékba egy passzoló, kellemesen kinéző hátlapot illetve töltőt a vezetéknélküli töltéshez, meg egy vicces piros párnás zacskót (Fatboy) a töltés közbeni még kényelmesebb és biztosabb telefon elhelyezés miatt – de ezt azonnal száműztem a legfelső polcra. Ez így mint utólag kiderült kb. 40e Ft együtt, szóval nyerő ötlet volt.

Semmiképpen nem akartam a “régi” 920-ast :) (pedig ocó lett volna a céges telefonos előfizetésemhez), vagy egy új 8X-et (még ócóbb), és már majdnem el is vetettem a beszerzést, de aztán győzőtt a (nem) józan ész, és beleugrottam ebbe az Expansys-es dologba, amit bátran ajánlok mindenkinek, korrektek voltak, van magyar összekötő is, egyből válaszolt a kérdésemre is (beparáztam az esetleges angliai dugó miatt, de EU-s), a számla is OK, szóval cool. Ja és valami 3e Ft a szállítás, szóval tiszta sikertörténet, kissé gyanús is :)

Szóval eddig csak mini ájulások voltak, de a WP8-től viszont teljesen el vagyok alélva, eddig ugyanis egyszer kellett a felhőből visszahúzni a tartalmakat, de csak a a 8X-en belül egy hard reset után (még beszerzés utáni 3. napon), de most fullos migráció volt, ami egyszerűen pipec lett. Mindent, azaz MINDENT visszakaptam, a legkisebb dolgoktól kezdve az egészen nagyokig, az Outlook aláírástól az összes app-ig és hang beállításig, és még sorolhatnám. Talán egyetlen dolog volt, amit nem (a saját root CA-k és így az Outlook fiókok lebénultak), de ezt már rutinból pótoltam, és különben is ez egy security téma, jól is van ez így. Szóval ez egy komoly előny, nekem naon teccik.

Nos, akkor a konkrétumok (nem) tömör, de lista formájú előny/hátrány viszonylatban. Kezdjük a negatívumokkal (ez a kisebb, ezért), szóval ami nem tetszik, vagy mérges vagyok miatta:

– A felbontás, azaz a méret inkább (mert a ppi az OK, bár mondjuk nekem elég nagy már egy nagyobb felbontáshoz is, vagy legalább a betűméret lehetne még kisebb). Fél sor csempével kevesebb fér el a képernyőn, szóval aki azt mondta hogy ugyanakkora méretben több tartalom, az nem látott még 8X-et. Ez engem azért bosszant, mert megszoktam a csempéimet, és most egy kisméretű sort ki kellett lőnöm. Igazából eltüntettem egy nagyot, de ez most mind1. A szélesebb kijelző nem számít, vagy legalábbis eddig nem tűnt fel, hogy előnynek számítana.

wp_ss_20121118_0001 wp_ss_20130811_0001

– Sztem halkabb mint a 8X, vagy HD7, vagy legalábbis remélem hogy 2 nap alatt nem süketültem meg. A csengés hangerejét kissé turbózni kell.

– Széles, nekem bazi nagy kezem van, de még így is kényelmetlen kicsit.

– A Power gomb rossz helyen van így az oldalán, ugyanis a tetején (az eddigi HTC-knél) kényelmesebb volt elérni, bár a kis kezűek meg pont erre panaszkodtak. Viszont így nem lehet rendesen megmarkolni, mert a power gomb és a kamera gomb beteríti a jobb oldalt. Szóval most már nem csak a kersét nyomom csak véletlenül, hanem a ki/bekapcsolót is.

– Illetve egy másik passzoló dolog: a 8X hátlap anyaga és a masszív befelé homorítás miatt szorosabban megfogható, a 925 kissé csúszkál a kezemben, ami akár veszélyes is lehet. De ez, és az előző két dolog megszokása vszínű csak idő kérdése.

– A tetején van a micro USB csatlakozó. Ez persze lehet jó is, de a cool USB-s bölcsőm mehet a levesbe (de ez mégse gáz, lásd később), és hát nincs hozzá klasszikus bölcső (egyáltalán használ még vki bölcsőt?).

Más hátrány egyelőre nem jut eszembe, ergo jöhetnek az előnyök, amiből rengeteg van, szebb, komfortosabb, felhasználó-barátabb és “figyelmesebb” ez az eszköz mint az eddigiek, szóval csak pár fontosabb:

– Szemben az eddigi Lumiákkal, sztem igencsak tetszetős, “business men” szemmel is. NEm tágla, könnyű, vékony, nagyon szépen simul a szemnek, jók a sarkok, látszik, hogy masszív az anyag, és mégis elegáns. Na ez a jó szó, elegáns (a “letisztult” ugye már nem menő :D). A 8X is gyönyörű, sztem a legszebb eddig, de ez mégis máshogy szép.

– Nekem mindig azt mondták az Nokia fanok a vitáinkban, hogy az extra alkalmazások, a bónusz appok, na az a valami, “elvesztíted ezt az óriási előnyt”, stb.. Hááát tényleg, beismerem. Atom jó cuccok vannak rajta és telepíthetőek is pluszban, bár még tanulom, de a térkép és a “Here” széria nagyon jól műxik és jól jöhet, a fotós appok is, és pl. ez a LiveSight is ütős. És sok van, és frissül és bővül, a HTC nagyjából l3sz*rja ezt a platformot, a Nokia meg mintha nem annyira. De mondjuk van rajtam kívül egy nagyobb app bajnok is a családban: a 12 éves fiam. Ugyanis kisírta, hogy a céges telefonos bónuszból vegyünk neki egy 820-ast, ez tegnap meg is történt, azóta félóránként jelzi, hogy miket talált és hogy ezek a Nokia appok mi mindent tudnak (neki több újdonság van, az én még korábbi 7.8-as HD7 telefonomról tért át.)

– Nem figyeltem meg alaposan az elején, de rengeteget frissített az első napban és vagy alapból, vagy a frissítés után, de nekem pl. a Settings-ben 5e új dolog van, először is a Nokia spec dolgok (gondolom), mint pl. a “storage check”, a “display+touch” (glance is, szín kalibrálás is, atom jó), “audio” extrákkal de olyanok is, hogy “call+SMS filter” (hehe, tűzfal, végre!), olyan mintha a GDR2 után lennék (pl. van “Data Sense” is, lásd kép, pedig telenoros vagyok). Plusz valahogy olyan érzésem van, hogy mintha a HTC 8X-hez képest minden ismerős beállításnál is van/lenne valami plusz új dolog :). Magamfajta kockának ez inkább a Kánaán, nem a 100e rendes app.

wp_ss_20130811_0003wp_ss_20130812_0001wp_ss_20130811_0002wp_ss_20130812_0002wp_ss_20130812_0003wp_ss_20130812_0004

– Sebesség, memória, stb. nem igazán fontos, mostanság az összes telefonom top kategóriás (ugye a hardverspirál :D), szóval vagy semmilyen, vagy minimális szokott lenni a különbség, gyors és stabil mind. Viszont a kijelző az baromi jó. Már régen elveszítettem a fonalat a kijelző hardver technológiákat tekintve, de ránézésre is jöbb mint a 8X, ez tuti, ez az AMOLED ez bejön, mintha a fekete kicsit fura lenne, de nem zavaró. Ja és elképesztően érzékeny, de mégsem tévesztek. Néha olyan érzésem van, mint a tollal a Surface-nél vagy a Del tabletnél, azaz nem is kell megérinteni az adott pontot, csak fölé vinni az ujjamat, de ez nyilván nincs így.

– A vezetéknélküli töltést egy úri huncutságnak tartottam, de nem az, über kényelmes nem visszaszúrni a bölcsőbe naponta 100x, hanem csak lazán rádobni. Igaz hogy a 925 “csak” plusz hátlapos töltésű, de a hátlap segít a stabil fogásban, szóval kicsit vastagabb, de mégis megéri, dupla előny, bár a sarkai igencsak viccesek, ez a rész nem annyira elegáns. És ha megveszem hozzá az álló vezetéknélküli töltőt (NFC tudással felvértezve), akkor még jobb lesz, mert szeretem látni a kijelzőt a monitorjaim mellett, fekve meg nem az igazi. A gyerek meg kap egy veznélküli töltős hátlapot a 820-ra és ez a töltő az övé lesz. Neki lehet h a piros párna is kell majd, szóval jól jár egy gyermek minálunk, szép világ ez :)

– A 8X kamerája sem volt rossz, de ez a cucc 3 próbakép után is ütősebb. Sosem lesz olyan mint a tükrös Canon gépem, de azért simán elvihető a nyaralásra, és hát a Canonról meg az életben nem osztok meg képeket a “fácsén” és nem is pakolom be a képeimet rögtön a 13 éves múltra visszatekintő fényképalbumomba, a családi megosztásba a Skydrive-on.

– A kocsiban a Garminnal BT-n egyből összelőtte magát, és ami talán először fordult elő, a telefonkönyvet is simán letöltötte. Ez kissé szofisztikus volt eddig, de most sima ügy lett (kop-kop-kop).

– A digitális óra kikapcsolt állapotban a kijelzőn extra ütős. Kis dolog ez, de ettől megintcsak elegánssá és tetszetőssé válik. A gyermek nagyon irigyli.

Sok minden van/lenne még, és bár ugye az újdonság varázsa mindig pozitív légkört teremt, azért a tapasztalatom azt mondatja velem, hogy jó lesz, tetszik és majd csak beájulok, ha még jobban meg- és kiismerem, pl. a 8X-nél gyászos akkuidő illetve az alkalmazások frissítése/bővítése témakörök változásai nagyon érdekelnének…

Nokia Lumia 925 – első benyomások” bejegyzéshez ozzászólás

 1. “olyan mintha a GDR2 után lennék” A Lumia 925 (és az 1020) GDR2-vel került forgalomba. (Sosem hittem volna, hogy az egyik példaképemnek valaha is újat tudok mondani, bármily apróság is legyen az : ) ) A telefon szélessége megszokható, egy Samsung Spica után váltottam 920-ra, a kezem pedig átlagos méretű. Az oldalsó Power gomb is megszokás kérdése szerintem, viszont a fránya keresőt én is sokszor megérintem véletlenül : )

 2. Ha már egy ilyen szösszenet írására adod a fejed, legalább ne úgy írj mint egy 14 éves kislány. Naon / teccik / vszínű???

 3. khan13: én ezt úgy értettem, hogy mintha a GDR3 lenne rajta. viszont lehet h tévedek, nem ez a fő szakterületem :)

 4. (egy hevenyészett lista a WP8 szarságairól, a tényleges lista jóval hosszabb)
  Nincs orientation lock –> reggel ágyban netezek, mindig forgatja az IE képét ha picit is elmozdítod… idegörlő 1-2 hónap használat után
  Nincs külön hangerő értesítésekre, csengőhangra, egyéb hangokra –> ez 1 röhej
  Nincs VPN –> nem kell kommentálni
  Hívások hosszát nem mutatja a history ablakban.. –> “mert hát minek is az??”
  Hívás rögzítést nem tud -és valszeg soha nem is fog tudni- a platform, se 1st party se 3rd partyval –> jaja, elég ha az NSA-nál megvan minden hívásom, majd elkérem tőlük
  Nincsenek egyedi értesítési hangok, csak a gagyi 12 1 tucat Nokia sablon hangok –> minden Nokiás telefon az irodában ugyanúgy jelzi az emailt, én is mindig rálesek h. vajon nekem szólt-e v. sem
  Nincs értesítési központ –> ha nem kapod fel a telefont azonnal megnézni, mi üzent, többet az életben nem fogod megtudni
  Live tile: hát de nem élnek azok, csak annyira mint a döglött ponty. Akku töltöttség appnak is élő netkapcsoalt kell, h. 30 percenként updatelődjön –> agyrém
  NFC: több gombnyomásból tart engedélyezni az akciót, mint NFC nélkül manuálisan elnavigálni és aktiválni a kívánt funkciót
  Nincs 1 gombnyomásos repülőmód/GPS/bluetotth ki-bekapcs, szintén 4-5 katt mire benavigálok a menübe
  Kereső hardvergombját nem lehet átállítani Google-re. Mondhat nekem bármelyik MS alkalmazott bármit, a Bing még ma 2013-ban is ugyanolyan szar kereső, mint 5-6 éve volt. USA-ban lehet hogy már ad releváns találatokat, de magyarul biztos nem. A saját Technet site-on nem találja meg azt az oldalt, aminek direkt a címét adom be keresési feltételnek. A google -nincs meglepetés- az 1. találatként hozza az adott oldalt
  ..itt untam meg a listát, pedig van még kb. 3x ennyim. Bosszant, mert 920 user vagyok jan óta, és folyamatosan fedezem fel a korlátoltságait a WP8-nak.

 5. A csendből tippelve v. nincs olvasottsága a blognak, v. nagyon offtopic voltam :)
  Ugyanakkor a felsorolt problémák minden WP8 tulajt érintenek többé-kevésbbé, bár most h. az MS bevásárolt, 1-1,5 éven belül talán még bármi is lehet.

 6. Hát ez elég lehangoló. én most szemezek egy ilyen készülékkel, de lehet h inkább átgondolom mégegyszer.

 7. soder: Hamarosan jön a GDR3 frissítés, az általad felsorolt hiányosságokat 90%-ban javítja :)
  “NFC: több gombnyomásból tart engedélyezni az akciót, mint NFC nélkül manuálisan elnavigálni és aktiválni a kívánt funkciót
  Nincs 1 gombnyomásos repülőmód/GPS/bluetotth ki-bekapcs, szintén 4-5 katt mire benavigálok a menübe”
  Ezeket mind ki lehet tenni a kezdőképernyőre egy gombnyomásosra :)

 8. Lagi :
  soder: Hamarosan jön a GDR3 frissítés, az általad felsorolt hiányosságokat 90%-ban javítja :)
  “NFC: több gombnyomásból tart engedélyezni az akciót, mint NFC nélkül manuálisan elnavigálni és aktiválni a kívánt funkciót
  Nincs 1 gombnyomásos repülőmód/GPS/bluetotth ki-bekapcs, szintén 4-5 katt mire benavigálok a menübe”
  Ezeket mind ki lehet tenni a kezdőképernyőre egy gombnyomásosra :)

  Androidon ki tudom tenni a BT/wifi/repülőmód kapcsológombot a főképernyőre, és ott lehet aktiválni/deaktiválni, nem egy buta shortcut-ként funkcionál, ami elvisz valami belső settings oldalra és ott kell még állígatni.

  A 3-as update sok mindent kijavít -szomorú lennék, ha még erre se lettek volna képesek- de a lista, mint írtam nem teljes, ezek amik hirtelen eszembe jutottak. A következők még a 3-as updateben sem lesznek benne:

  -a fent említett 1 gombnyomásos (és tényleg 1, nem pedig 1+1 + extra setting page bezárogatás a végén) BT/wifi/repülőmód kapcsoló
  – időzített repülő mód éjszakára (lemegy a hálózatról, ne tudjanak hívogatni USA-ból még csak véletlenül sem, reggel meg mielőtt kelek automatán lépjen vissza), jót tesz a készenléti időnek éjszaka minek legyen fent a hálózaton ha úgysem használom
  – live tile-ok nem frissülnek ha nincs semmilyen internet kapcsolat (se wifi, se 3G). Ja, várj mert nem csak azok amik internetről töltik a dolgaikat, de még a névnap app v. a battery app sem. 2012 novemberben vmi MSDN fórumban elismerte egy MS developer h. bug, azóta se javították. Ultra szánalom
  – az App store valami ismeretlen metódus szerint megy fel körbenézni van-e bármihez frissítés. Ha épp akkor nincs internet kapcsolat, aznapra ugrott az ellenőrzés. Kézzel nem tudod forszolni… Mivel nekem ált. offline a telefon internet kapcsolata, csak a szerencsén múlik mikor tud keresni, ezért kb. 1-1,5 havonta jönnek értesítések app frissítésről
  – értelmes(ebb) NFC felhasználás, anélkül h. minden mozdulatnál ok-zni kelljen, minden alkalommal, akkor is ha ugyanazt akarom vele csinálni minden alkalommal
  – százalékos akku töltöttség kijelzés –> mikor megjelenik a szív, csak tippelni tudom hogy most még 5% és 5 perc múlva kikapcsol, v. 18% és még fél órát jól vagyok vele
  – híváslistában nem látszik a hívások hossza.. (OMG, ez melyik agyalágyult WP product manager ötlete volt, hogy kiszedjék)
  – nem tudja a WPA(2)-enterprise-t –> hangos tőle a net, corporate hálón nem lehet csak használni ezt a sz***
  – pornó mód IE-ben –> netbank oldalakhoz is jól jön az elkerített IE, nem csak a szexoldalakhoz
  – szánalom h. nem tudok letölteni egy fájlt az internetről h. utána elküjdem emailben valakinek.. 2013-ban…
  – fájlkezelő a telefonon tárolt fájlokhoz

 9. soder :

  Lagi :
  soder: Hamarosan jön a GDR3 frissítés, az általad felsorolt hiányosságokat 90%-ban javítja :)
  “NFC: több gombnyomásból tart engedélyezni az akciót, mint NFC nélkül manuálisan elnavigálni és aktiválni a kívánt funkciót
  Nincs 1 gombnyomásos repülőmód/GPS/bluetotth ki-bekapcs, szintén 4-5 katt mire benavigálok a menübe”
  Ezeket mind ki lehet tenni a kezdőképernyőre egy gombnyomásosra :)

  Androidon ki tudom tenni a BT/wifi/repülőmód kapcsológombot a főképernyőre, és ott lehet aktiválni/deaktiválni, nem egy buta shortcut-ként funkcionál, ami elvisz valami belső settings oldalra és ott kell még állígatni.
  A 3-as update sok mindent kijavít -szomorú lennék, ha még erre se lettek volna képesek- de a lista, mint írtam nem teljes, ezek amik hirtelen eszembe jutottak. A következők még a 3-as updateben sem lesznek benne:
  -a fent említett 1 gombnyomásos (és tényleg 1, nem pedig 1+1 + extra setting page bezárogatás a végén) BT/wifi/repülőmód kapcsoló
  – időzített repülő mód éjszakára (lemegy a hálózatról, ne tudjanak hívogatni USA-ból még csak véletlenül sem, reggel meg mielőtt kelek automatán lépjen vissza), jót tesz a készenléti időnek éjszaka minek legyen fent a hálózaton ha úgysem használom
  – live tile-ok nem frissülnek ha nincs semmilyen internet kapcsolat (se wifi, se 3G). Ja, várj mert nem csak azok amik internetről töltik a dolgaikat, de még a névnap app v. a battery app sem. 2012 novemberben vmi MSDN fórumban elismerte egy MS developer h. bug, azóta se javították. Ultra szánalom
  – az App store valami ismeretlen metódus szerint megy fel körbenézni van-e bármihez frissítés. Ha épp akkor nincs internet kapcsolat, aznapra ugrott az ellenőrzés. Kézzel nem tudod forszolni… Mivel nekem ált. offline a telefon internet kapcsolata, csak a szerencsén múlik mikor tud keresni, ezért kb. 1-1,5 havonta jönnek értesítések app frissítésről
  – értelmes(ebb) NFC felhasználás, anélkül h. minden mozdulatnál ok-zni kelljen, minden alkalommal, akkor is ha ugyanazt akarom vele csinálni minden alkalommal
  – százalékos akku töltöttség kijelzés –> mikor megjelenik a szív, csak tippelni tudom hogy most még 5% és 5 perc múlva kikapcsol, v. 18% és még fél órát jól vagyok vele
  – híváslistában nem látszik a hívások hossza.. (OMG, ez melyik agyalágyult WP product manager ötlete volt, hogy kiszedjék)
  – nem tudja a WPA(2)-enterprise-t –> hangos tőle a net, corporate hálón nem lehet csak használni ezt a sz***
  – pornó mód IE-ben –> netbank oldalakhoz is jól jön az elkerített IE, nem csak a szexoldalakhoz
  – szánalom h. nem tudok letölteni egy fájlt az internetről h. utána elküjdem emailben valakinek.. 2013-ban…
  – fájlkezelő a telefonon tárolt fájlokhoz

  No úgy látom ezekkel a tényekkel már senki nem tud kezdeni semmit. Vagy tényleg senkit nem érdekel. GT: elmúlt a rózsaszín köd időközben, még mindig elégedett vagy a telefonnal, ezen korlátoltságok ismeretében is?

 10. Sziasztok,

  Mi a helyzet? Szeretnék Lumia 925-öt, és azoknak megfelel amikre nekem kell, ill. 2-3 dolog van ami eltántorít, ebben van javulás?:
  – lehet googlizni, vagy még mindig csak a bing van?
  – mutatja az aksi töltöttséget?
  – e-book olvasáshoz van ingyenes app?
  – mennyire használhatók az ingyenes appok?

  Nekem még nem volt Win Phoneom, és nokiában is csak 3330-asom volt anno :D de a droidokból elegem van… nem vagyok egy appkirálynő.
  Nekem ami kell:
  – minőségi kamera
  – FB, google, whatsupp, viber, hír portálok,
  – céges outlook, lync, excel, word
  – gps
  nem játszom a telefonon, hanem dolgozom és kapcsolatot teremtek… ennyi.
  Ezekre vajon ez a megfelelő készülék?

  Előre is köszönök minden hasznos hozzászólást.

 11. Orsi: a lehető legrosszabb helyre jöttél. A mobilarena.hu megfelelő fórum topikjában 1000x hamarabb fogsz reagálást kapni, mint GT aligolvasott blogjában.

 12. Csak h. ontopik is legyek ebben az olvasatlan blogposztban, itt van az update 8.1 béta óta:

  Androidon ki tudom tenni a BT/wifi/repülőmód kapcsológombot a főképernyőre… –> van már notification center, de oda meg nem szabadon válaszott gombokat tudok felvenni, hanem csak 1 rögzített listából. A tipikus MS módszer, meg is javítottuk ami szar volt, meg nem is.

  -a fent említett 1 gombnyomásos (és tényleg 1, nem pedig 1+1 + extra setting page bezárogatás a végén) BT/wifi/repülőmód kapcsoló –> részben javítva lett a notif. centeres gombok által, de nem tökéletes
  – időzített repülő mód éjszakára (lemegy a hálózatról, ne tudjanak hívogatni USA-ból még csak véletlenül sem, reggel meg mielőtt kelek automatán lépjen vissza), jót tesz a készenléti időnek éjszaka minek legyen fent a hálózaton ha úgysem használom –> ez asszem a büdös életben nem lesz megoldható
  – live tile-ok nem frissülnek ha nincs semmilyen internet kapcsolat (se wifi, se 3G). Ja, várj mert nem csak azok amik internetről töltik a dolgaikat, de még a névnap app v. a battery app sem. 2012 novemberben vmi MSDN fórumban elismerte egy MS developer h. bug, azóta se javították. Ultra szánalom –> javították 8.1-ben
  – az App store valami ismeretlen metódus szerint megy fel körbenézni van-e bármihez frissítés. –> van már végre manuális update trigger gomb!
  – értelmes(ebb) NFC felhasználás, anélkül h. minden mozdulatnál ok-zni kelljen, minden alkalommal, akkor is ha ugyanazt akarom vele csinálni minden alkalommal –> gányoltak valami trusted app listát. Kár h. a BT/wifi stb. kapcsolgatás nem vehető fel trusted app-ként, tehát adtak a szarnak 1 pofont. Magyarul továbbra is notOK.
  – százalékos akku töltöttség kijelzés –> mikor megjelenik a szív, csak tippelni tudom hogy most még 5% és 5 perc múlva kikapcsol, v. 18% és még fél órát jól vagyok vele –> notif centerrel már van ilyen végre
  – híváslistában nem látszik a hívások hossza.. (OMG, ez melyik agyalágyult WP product manager ötlete volt, hogy kiszedjék) –> van, de csak akkor ha megnyitod az egyes recordokat a híváslistában
  – nem tudja a WPA(2)-enterprise-t –> hangos tőle a net, corporate hálón nem lehet csak használni ezt a sz*** –> ezt WP8.1 DP óta nem próbáltam még
  – pornó mód IE-ben –> netbank oldalakhoz is jól jön az elkerített IE, nem csak a szexoldalakhoz –> van már pornó mód IE-ben! Kár h. cserébe az IE egy instabil trágyakupac lett, folyamatosan crashel minden olyan oldalon, ahol előtte 1 évig sosem csinált ilyet.
  – szánalom h. nem tudok letölteni egy fájlt az internetről h. utána elküjdem emailben valakinek.. 2013-ban… –> most már végre lehet letölteni nem-dokumentum típusú fájlokat. Eszméletlen, ugye?
  – fájlkezelő a telefonon tárolt fájlokhoz –> na végre lett. Nem tudom ha nem lett volna ekkora világszintű felháborodás, akkor is megcsinálja az MS, de kétlem…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s