71-688 és 70-662

Csináltam ma egy újabb Windows 8-as béta vizsgát, ez volt a 71-688 (Managing and Maintaining Windows 8). Nos, jó nehéz volt, mint minden kliens vizsga, teli szerveroldali témával, ami még nem lenne baj, sőt… …ellenben sok olyan is volt benne, amit viszont csak kliensoldalon használunk, és ami nem jön szembe mindennap, sőt pl. egy domainben/céges környezetben gyakorlatilag soha :) Összesen egyébként 50 kérdés volt, és majd meglátjuk 8 hét múlva.

Aztán mivel folyamatosan készültem Exchange-re az elmúlt hetekben, egy hirtelen jött ötlet alapján ráéreztem, hogy ez a mai nap (a nyári, naon bosszantó 677 pontos bukás után) egy remek alkalom egy második próbálkozására az Exchange 2010-es alapvizsga (70-662) ügyben.

Sokkal nehezebbnek éreztem mint az elsőt, majdnem 90 percig eljátszogattam az 55 kérdéssel, és talán még még soha nem jelöltem meg ötnél több kérdést review-ra, de most kb. vagy 8-10 megmaradt a végére. Ergo kicsit bizonytalan vagyok még az Exchange 2010 elmélet tárgykörben, de aztán csak összehoztam az eredményt, és kb. úgy örültem a sikernek, mint 2002 januárban az első MCP-nek :D.

Még van kb. másfél viszonylag nyugodt hetem, úgyhogy gyúrok tovább, cél a Designing and Deploying (70-663), és így MCITP EMA. Ehhez a gyakorlat szépen alakul (olyan hyper-szuper redundáns Exchange rendszerem van már itthon, hogy csak na :D), az elméletet kell még izomból pörgetni.

Nos és van már MCSE: Messaging is, ofkorz a 2013-as verzióból, de persze majd csak 2013 január végétől lesznek hozzá elérhetőek a vizsgák. Viszont úgy tűnik, hogy nemsokára, azaz talán november közepén – az E2013 Preview-val megépített, a neten élesben működő – tesztkörnyezetemet is frissíthetem, szóval megy a szekér, no way out.

71-688 és 70-662” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Jövő héten én is megyek erre a W8-ra, bár nem tudom miért van külön MCSA minősítés W8-ból. :D Amúgy Prometric már feldobja az Exchange 2013-as béta vizsgákat, csak kódom nincsen még.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s