Exchange 2013 ECP – az MMC helyett

Eddig viszonylag türelmes és elfogadó voltam a Metro dizájn vonallal, de ez most már sok vagyis inkább sokk. És senki ne jöjjön azzal, h “maradi” meg hogy “konzervatív”, az újdonságot én aztán tényleg bírom (és egy szavam sincs a évek óta szintén agresszív PS integrációra), de ez már tényleg erőltetett. Ahogy többnyire a Windows szervernél a Metro is (ahol egyébként általában csak a felszín új, na jó a Server Manager is, minden más alatta viszont a régi, akkor meg minek kötelező*?). Ha tényleg fellebezhetetlenül a dizajn a lényeg, akkor miért lesz egyre “okosabb” a Server Core és miért az a default telepítési mód?

A probléma egyébként nem az hogy létezik, hanem hogy kikerülhetetlen és/vagy több munka és vesződség van vele. És nem a Windows Phone-os userek meg a szimpla home userek tízmilliói ütögetik az ilyesmit, ergo nem értem hogy lehet ekkora változást ennyire erőszakosan kivitelezni akármilyen customer statok és visszajelzések alapján. Most pont olyan ez az egész mánia, mint kb. 3 éve a cloud téma, mindenki megőrült és/vagy agymosást szenvedett el???

De annak örülök azért egy kicsit, hogy a TMG-t már nem kell így nézni… Uff.

IC597353

*Annyira, hogy a szervernél a Beta-ban a Desktop Experience telepítés után default Metro-s bejelentkezést kilövő GP opció is eltűnt az RC-re…

Exchange 2013 ECP – az MMC helyett” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Hehe… :)
    Már múltkor Lepi cikkéhez is akartam írni, hogy igaz, hogy lehet használni egérrel, de attól még körülményes és idegesítő ez a Metro felület, laptopon a leghosszabb idő, amig birtam a napi használatot, 3 nap volt… (ettől még telefonon jó…)
    Ez a Win 8-as / Metro-s vonal lesz az első, amire nem fogok akarni önként váltani, csak ha már végképp muszáj lesz…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s