RDS/VDI változások a WS12 RC-ben

Nos van jópár változás, viszont az alapszintű ismertetéshez ajánlom ezt a cikket:

http://www.hwsw.hu/hirek/46484/windows-server-8-beta-operacios-rendszer-vdi-rds-tavoli-eleres-gal-tamas.html

Ami viszont új azt – vagy legalábbis a lényeget – összeszedtem egy listába:

  • Windows 7 SP1 mint sablongép: Idáig csak a W8-as bétakból lehetett gold image-et kreálni a VDI gépek apropóján, viszont ha most megspékeljük a sablongépet az új Hyper-V integrációs komponenssel, akkor menni fog, pl. a User Profile Disk képességgel együtt is. Persze az új RDP kliens grafikus tudása (pl. RemoteFx újdonságok) nem vihető át teljes mértékben.
  • Frissithető sablongépek: Hardver/szofgtver szempontból is frissíthetjük a gold image-ket, majd ezt átvihetjük a sablonokon alapuló VDI gépekbe, nice!
  • Beágyazott OU támogatás: A VDI alatt a virtuális gépeknek a címtárban kijelölhetünk egy OU-t, mint alapértelmezett tárolót (mivel ugye teljes automatizmus van a Server Manager-ből). Na ez most már nem csak az AD gyökerében lehet, hanem mélyebben is (ezzel egy félórát szívtam még márciusban a Beta-nal :D).
  • User Profile Disks: Immár egy CSV-n is tárolható, és – ahogy minden más is az RC RDS/VDI-ban – Powershell-ből is lekezelhető.
  • A Metro-s Remote Dedktop kliens ingyen letölthető a Windows Store-ból, és vannak újdonságai, mint pl. a UX növelő Track Pointer (ezt még nem láttam a gyakorlatban).
  • További RemoteFX fejlesztések: WAN támogatás, automatikus grafikus üzemmód váltások, a RemoteFX VGPU DirectX11 kompatibilis, az USB támogatás sessionon belül is dinamikus, és van ugye egy KB cikk is a különböző, eddig nem támogatott eszközökről, és ha igaz, ezekkel már szintén nem lesz gond az RC-ben.
  • DPI variálás a RDP session alatt: Nos, ilyen a karácsony :), ez nekem marha fontos volt egy időben, most már kevésbé, de azért néha még ma is elöjön, hurrá.

Nos, nagyjából ezek a változások. Szép lista, én örülök.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s