Azure VM tapasztalatok

Tegnap este végre tudtam erre is rá pár órát szakítani, és le vagyok nyűgözve.

Hajnali 3-kor úgy hagytam abba, hogy észre se vettem, h eltelt ennyi idő. Olyan élmény volt, mintha legóznék, szépen összerakosgattam a részletes instrukcók alapján a hálózatokat, a storage-okat, a virtuális gépeket, a geo replication-t, az affinity groupok-at és egyebeket, és teljesen kényelmes tempóban ment minden. Ha valamit nem jól csináltam, volt rendes hibaüzenet és alert, de egyébként is, doksival jól meg van támogatva a rendszer, az tuti.

Csináltam pl. hálózatot két új felhős virtuális gép között, elsőre fura volt a procedúra, de aztán kiismertem, és szépen működött. Aztán gondoltam, hogy a földi rendszeremmel összekötöm, azaz egy új site-ot létrehozva, lesz AD replikáció is. Ehhez S2S VPN-t kell gyártani, meg egy gateway-t, meg új subneteket, plusz a földi oldalon a szokásos módon egy új site-ot az AD-ban, és stb.. Marha jól meg van oldva a folyamat, csak éppen importálható konfig fájl szinten csak Cisco es Juniper routereket támogat. Van ugyan 3rd party ajánlás is – sajna úgy látszik a TMG már ide tartozik, reméljük csak egyelőre. Ebből, meg az ajánlott Cisco-s konfig fájlokból összeraktam az IPSec VPN-t, de mégsem megy, legalábbis a TMG-m felől mintha OK lenne, fordítva viszont biztosan nem.

azurevms2svpn

A fórumon mások is küzdenek ezzel, de értelmes tanácsot még nem kaptunk, az MS-es szaki azt javasolta, hogy 3rd party cuccok esetén fel kell venni kapcsolatot a gyártóval – sztem nem éretettem, hogy a TMG-ről beszélünk :D

Ja és mindezt az új preview oldalon hekkeltem össze, ugyan megnéztem a klasszikust is, de az új nyert :)

Azure VM tapasztalatok” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: TechEd Europe 2012 – 1. nap « Balássy György szakmai blogja

  2. Visszajelzés: TechEd Europe 2012 – 1. nap - Balássy György szakmai blogja - devPortal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s