Az új MS minősítések: kis spekuláció és egy upgrade terv

Tegnapelőtt kihirdetésre került az új Microsoft vizsga és minősítési rendszer.

Van/lesz pár változás, ami például rögtön szembeszökő, hogy csúnyan összekutyulták a régi és az új IT Pro minősítések elnevezését (pl. a szép lassan eltávozó MCSE rövidítése eddig: Microsoft Certified System Engineer, ezután Microsoft Certified Solution Expert, de kistesó, azaz az MCSA is trükkös), lesznek Private Cloud-os vizsgák és tanfolyamok, a már ismert MCM (mostmár MCSM) is kapott egy kis új fényt, a verziózás máshogy lesz, ha lesz egyáltalán, és egyebek.

Egyelőre viszont se anyagok, se vizsgák, a nyár közepe előtt nem is lesz. Viszont azért lehet tervezgetni és fikciózni. Ha pl. saját magamat veszem alapul, akkor mit kell tennem ahhoz hogy az új MCSE: Private Cloud minősítés összejöjjön?

1. Kiinsulásképp meg kell hogy legyen a 2008-as MCSA szint, hát ez bőven OK (MCITP /SA/EA/VA).

2. Meg kell csinálnom a 70-247-es vizsgát (Configuring and Deploying a Private Cloud with System Center 2012), de igazából nem is kell, mert 2013. január 1-ig, a 70-659-es Server Virtualization vizsga is jó helyette, ami meg megvan > ugye a VA, mint Virtualization Administrator minősítés egyik vizsgájaként ez jött szembe anno.

3. Viszont a következőt biztosan meg kell ugranom, ha előre szeretnék lépni, mivel ennek nincs helyettesítője: 70-246, Monitoring and Operating a Private Cloud with System Center 2012 – ellenben úgy ahogy 247-esnek ennek sincs még igazán anyaga, a vizsga Microsoft Learning oldalán az SCOM 2007-et emlegeti mint technology-t ami nem túl vszinű :)

A tanfolyam ami passzol rá, viszont minden szempontból új: Course 10750A: Monitoring and Operating a Private Cloud with System Center 2012 (5 napos), de igazából erről sincs tényleges infó július 30-ig, azaz eddig biztosan nincs.

Szóval az upgrade nem tűnik azért halál keménynek, bár a tanf anyag jó fárasztónak tűnik a leírás alapján, dehát ez lesz velünk OS rendszergazdákkal a System Center és a Private Cloud világban :)

Ha minden jól megy, egy következő kis leírásban majd beszámolok az alapokról is, meg arról is, hogy mi a helyzet a másik lassan igazán aktuálissá váló dologgal, a Windows 8-as vizsgákkal?

Az új MS minősítések: kis spekuláció és egy upgrade terv” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Az új MS minősítések: az első lépcsőfok + plusz további upgrade infók « tamas.gal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s