Hyper-V 3.0 hálózati apróságok (vagy nem is?)

A WS8-as új Hyper-V-ben egy virtuális gép tulajdonságai között az eddigi szimpla Network Adapter menü kissé kibővült, megszületett egy Hardware Acceleration illetve egy Advanced Features elágazás is.

ws08hvdhcpguard

Az utóbbi alatt az ismerős MAC spoofing mellett három újdonságot is felfedezhetünk, amelyek alapvetően mind biztonsággal kapcsolatosak:

– DHCP Guard: biztosan másnak is volt már olyan élménye, hogy a virtuális gépben futó DHCP szerver egy helytelen konfignak köszönhetően olyan gépeket is megtalált, amelyeket nem kellett volna. Ez nemcsak kellemetlen, hanem biztonsági szempontból is problémás. A DHCP Guard ezeket képes blokkolni – virtuális gépenként.

– Router Guard: A routerként működő virtuális gépek átirányítási és kihirdetési üzeneteit dobálja el, ha azok nem érvényesek (azaz jogosulatlanok) a mi virtuális gépünk számára.

– Monitor Port: a gép teljes kimenő/bejövő hálózati forgalmának duplikálása egy másik switch portra, egy másik virtuális géphez, ami a monitorozást végzi (a képen nem látszik, de a Mirroring Mode alatt egy Destination / Source választási lehetőségünk van).

Ezekről nagyjából jelenleg ennyi infó áll rendelkezésre, nincs több technikai részlet, vagy legalábbis én nem találtam, de ígéretesnek tűnik  mind.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s