Office 365 / Active Directory Sync

Ma – többek között és így félkézzel – különböző okokból ezt csináltam, jópár óra volt (persze a virtuális labor környezetet is meg kellett építeni, de ez már rutin meló, mindenféle gyorsítókkal), viszont elsőre rendesen működött.

o365dirsync3

Az a helyzet, hogy egy ideje piszkálom ezeket az online MS cuccokat (Intune, O365), és hát az van, hogy atomstabilan hozzák, amit tudnak és korrekt az integrált támogatás is. Holnap ha lesz kis időm (nem lesz), összeheggesztem az ADFS-el is a cloud-os és az on-premise tartományaimat.

Olyan jó lenne már részleteket is írni, de tényleg nincs idő. Még életemben nem volt ennyire sűrű a januárom. Az év első hónapja nálam az év eleji lehangoltságról, a tanulásról, az apró munkákról és a tervezgetésekből állt az elmúlt 10-15 évben, de most nem: feladat, feladat hátán, és észre se vettem és már vége is van, duuurva.

Szóval az O365-ről is, de pl. az SCDPM 2010/2012-vel végzett múlt heti tesztekről is érdemes lenne körmölni, amikor is egy éles rendszerben virtuális gépek két Hyper-V közötti export/importját végző félautomata megoldásátt raktam össze (sajna itt nincs storage és így FC/CSV se, ez volt a kiváltó ok), ami szintén kifogástalanul ment, és persze mindkettővel. Egy nagyon jól ismert barátom és volt kollégám azt mondta, miután beszámoltam neki a sikerről (Ő javasolta az SCDPM 2010-et), hogy feltétlenül írjam meg mindezt vhova, mert neki senki sem hiszi el sose, hogy erre is lehet kiválóan használni :). Pedig de.

És igaz ami igaz, bár az SCDPM 2012 még csak RC, de részemről már várós a vége, mert tényleg kafa :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s