70-169

Elkezdtem az évvégi vizsga sorozatomat. De laza duma :)

Igazából, most olyan a fő feladatom az elsődleges (vagy inkább a fókuszban lévő) munkahelyemen, ami állandóan igénybe vesz, de sosem folyamatosan egész nap, hanem rendkívül sok, apró szeletben. És ez kb. január közepéig nem is változik, úgyhogy ideje az üres időszeleteket kitölteni, éljen a tanulás és vizsgázgatás.

Az egy szem 2009-es Windows 7 (70-680) vizsgát kivéve 2008 januárban csináltam az utolsó nagyobb lépést. Ezek béta vizsgák voltak, és így még az official vizsgák előtt meg is kaptam az MCITP SA/EA képesítést, meg egy “korai öröm” ajándékot az MS-től. Előtte, tehát 2007 nyarán csináltam meg a Windows 2008-as MCSA/MCSE frissítést, szintén bétában :) De azóta a kis W7-es kitérőn kívül semmi (igaz, sok választás nem is volt). Illetve egyszer elmentem egy virtualizációs beta vizsgára (ez volt a 71-659, a 71 a béta jelzés), de akkor abba csúnyán belebuktam :D

De most újra belehúzok, ergo bemelegítésképp az SBS2011-es vizsgával kezdtem e hét szerdán, gondolva, hogy nem fogok megizzadni. Hát nem is, de azért teli volt ám Exchange, RDS és certificate kérdéssel, úgyhogy a 911 pontért azért mégis csak megszenvedtem egy kicsit.

Mind1, ez ennyi volt, jövő hét szerdán kezdődik a virtualizációs sorozat, a cél az MCITP VA, ami három vizsga. Én a desktop virtualizációval kezdem (RDS+VDI+ezaz = 70-669), mert nekem most már ez a legkönnyebb, de aztán még idén jöhet a Server Virt (70-659), és a végén a Pro vizsga, a 70-693-as is. Kár h az SCVMM vizsgát visszavonták (és a 70-652-t is, ami szintén virtualizáció), mert jól illett volna ebbe a sorba, meg amúgy is kacérkodom egy ideje ezzel a cuccal (is) a gyakorlatban is.

Aztán persze jó lenne újra az Exchange-ből is belehúzni, mivel a 2003 óta nincs ebből vizsgám, pedig élesben ütöm azért ezerrel, meg aztán van itt még egy-kettő további érdekes vizsga, szóval no way out.

 

És hát a legnagyobb szomorúságomra a TMG/UAG vizsgákról semmi hír nincs, továbbra sem…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s