W7 vs WXP

Én gyakorló szakemberként borzasztóan örülök a lenti hírnek, nagyon ideje lenne, ha kikopna már végleg az XP. Rengeteg problémát okoz, a háztartásokban – gondolom – nem, de a céges, vállalati rendszerekben biztosan igen. Egy csomó esetben gátja az újdonságoknak, hiába varázsolunk a szerver oldalon, a csecse végeredményhez nagyon sok esetben kell a kliens oldal is. Arról meg már ne is beszéljünk, amikor duplikálni kell a megoldást, mert lesznek kompatibilis kliens OS-ek, de a régieknek is mennie kell, és persze ugyanezt várják el ezektől is. Gáz.

 

Ilyen is van meg, hat persze

 

Tudom persze, hogy lesz aki rávágja erre azonnal, hogy a Windows 7 is rengeteg problémát okoz, vica versa, de én egyértelműen úgy látom, hogy ma már ez legtöbbször csak egy rutin duma (kissé provokatív vagyok ma, nnnna :D).

Mert ha az adott szoftver fejlesztőjét már nem lehet rávenni a frissítésre, és nem lehetséges egy másik szoftvert bevetni ugyanerre a célra (de hát milyen verseny az, ahol mondjuk egy 10-12 éves szoftver, pl. a Jézus Szíve Kft 16 bites csodaprogramja, vagy egy csak IE6-tal működő versenyzője még simán labdába rúghat???) akkor nekünk szakemberként illene megismerni legalább azt a rengeteg kompatibilitást segítő megoldást, amit az MS felhalmozott az elmúlt 5-6 évben (igen-igen, a Vista óta :D).

Millió ilyen van, az ACT-tól kezdve az XP Mode-on keresztül az App-V-ig és tovább. Rengeteget bemutattunk itthon is, csak éppen venni kellene a fáradtságot. Na de, azt nem könnyű ám, enyje hova gondolok :)

A lényeg, hogy a HWSW-n ezt a cikket olvasva indultam be így:

Vége a Windows XP korszaknak

De azért ettől is berágtam kicsit:

“Az utóbbi idők egyik legsikertelenebb operációs rendszere még így is kényelmesen megelőzi a 7,2 százalékkal álló Mac OS-t és az 1 százalékot sem elérő Linuxot.”

Az arányok az egy dolog :), de egyszer úgy, de úgy szeretnék értelmesen és nyilvánosan vitázni a Vistával kapcsolatos téveszmék alapjairól :D

W7 vs WXP” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Oké, hogy 11%, de azért valljuk be, a Vista a modern Windows ME… Jó, jó, de nem kéne… (ettől függetlenül én elvoltam vele, míg csak az volt a W7 előtt, de ügyféloldalról folyamatosan hallottam pl, hogy a hálózatkezelés milyen lassúm, stb…)

    “(de hát milyen verseny az, ahol mondjuk egy 10-12 éves szoftver, pl. a Jézus Szíve Kft 16 bites csodaprogramja, vagy egy csak IE6-tal működő versenyzője még simán labdába rúghat???)”

    IE6-tal egyetértek, de ami a 16 bites csodaprogramot illeti… Háááát, ha van pl egy jól működő nagykered, ami tizeniksz éve tökéletesen megy egy 16 bites DOS-os raktárkezelővel, gyors, az emereknek a kisujjában van a történet, nehéz megindokolni, hogy miért kellene 64 bit, WP7, gigabites háló, stb (kb 1-2 milliós plusz beruházás, plusz az új raktárkezelő alkamazás, plusz a migráció, stb.) csak azért, mert az offiszban kell az új technológia…

  2. Nehez (ez pl. ezt a reszt utalom a legjobban a sajat ceges meloimban), de sosem lehetetlen, es ez a mi erdekunk is, imho.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s