Fontos: Software Update 1 a TMG SP1-hez

Ma estétől letölthető a javítás javítása, azaz az SP1 frissítése. De nemcsak javítás van ám ebben a csomagban, ergo nézzük az újdonságokat is.

  • SafeSearch Enforcement: Ha működik nálunk az URL szűrés, akkor a TMG ezután még szigorúbb is lehet, mivel képes lesz blokkolni az ismert keresőkbe írt “felnőtt” tartalmakat óhajtó keresések eredményeit is. Gyakorlatilag az engedélyezése egy tűzfalszabály automatikus létrehozását jelenti. Ebben persze a szokásos módon például behatárolhatjuk az érvényességet (hálózat, csoport, idő, stb.), ám a kivételezést annyira fontosnak találták, hogy ezt rögvest az engedélyezés alatt is megoldhatjuk (lásd 3. kép).
  • Non-primary URL filtering categorizations: Az elsődleges URL kategória kiválasztását a TMG egy speciális algoritmussal, egy precedencia sorrend alapján oldja meg. Innentől ezt felülbírálhatjuk és akár szabályonként kérhetjük a további kategóriák figyelembevételét is egy-egy URL-nél.
  • Exchange 2010 SP1 támogatás: Nos, ez nagyon fontos, mivel az Exchange SP1 telepítése a TMG SP1-re korábban komoly problémákat okozott, ezért nem is volt ajánlott. De ezen is túl vagyunk ezzel a frissítéssel.
  • Egyéb bugok javítása illetve más fejlesztések (később majd további részleteket is megtudunk).

Ha nem lenne egyértelmű :), akkor jelzem hogy a frissítéshez szükséges az SP1. Van x86-os verzió is – de értelemszerűen csak a távoli gépre telepített MMC konzolhoz (a lenti linken megtaláljuk ezt is). Jelenleg csak az angol nyelvű változat elérhető, de gondolom ez kis hazánkban nem akkora probléma, nehezen hiszem hogy pl. a koreai nyelvű változat hiányozna sokaknak. És most jöjjön némi galéria az újdonságok apropóján.

tmgsp1su
tmgsp1su2 
Nekem csont nélkül felment az itthoni ötkilences rendelkezésre állású rendszerben :)

tmgsp1su3
A SafeSearch-ot a Web Access Policy/Tasks alatt találjuk

tmgsp1su5  
És a bekapcsolása után a “porno” szóra így reagált a Bing

tmgsp1su6
Így meg egy “másik” kereső :)

tmgsp1su4 
A lényeg a piros nyíl felett (ráadásul itt két újdonság is látszik egy képen, igaz ennél kicsit értelmetlen a kategória szélesítés)

Letöltés:
Software Update 1 for Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 Service Pack 1
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=695d0709-0d8b-45ee-afdb-727c4428ca4d

 

UPDATE:
No, ezt csak most vettem észre, azaz hogy immár a Web Access Policy fejléce kibővült a SafeSearch-csal is, de gondolom az egyenlő hasáb méret és a szépérzék miatt bekerült az URL filter linkje is ide, szépen csendben. A könyvben még filozófáltam azon, hogy egyetlen kivételként miért nincs itt (csak a Tasks alól lehetett elérni), de már nem kell ezen agyalni többet :)

tmgsp1su7 Nekem már 8

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s