Windows 7 M3 – bejön

Késő délután érkeztem haza Barcelonából, és a család, és a rutinfeladatok (e-mailek, feed-ek) után úgy este 10 felé vmi másra vágytam, még mileőtt visszaesek a bányába, mert holnap már kemény munkanap jön (WS08 TS screencastokat gyártok az egyik új SUN hardveren a november 11-i WS08 eksön alkalmából).
 
Szóval hipp-hopp felraktam a Windows 7 M3-at a Dell Latitude XT-re (ez egy hiperjól megtuningolt Tablet PC, pl. egy 32 GB-os SSD-vel bír, és még sorolhatnám). Nos, le vagyok nyűgözve*, de tényleg. Nem ez az első W7 amit látok, online virtuális W7 és W7 Server (sorry, WS08 R2) gépekkel szeptember közepe óta dolgozgatok, de "igazi" hardveren még nem használtam.
 
Mindent lényeges eszközt felismert 1-2 extra kivételével (na de ez tényleg 1 extrém hardver), amit meg nem (biometric co, integrált SD/SDHC olvasó, meg egy Unknown Device :D), azt egyrészt pótoltam a Windows Update-tel, másrészt a Vista driverekkel. De pl. a Tablet PC funkcionalitást / extrákat teljesen tudja önmagában is. Aztán már a telepítés végén megtalálta az itthoni AP-kat, és csatlakozott is csont nélkül. Az akksija Vistával kb. 2,5 órát ír, a W7 úgy jelzi, h kicsivel tovább mint 3 óra bírni fogja. HDD? Kevesebb mint 9 GB, wow, Vistával ugyanez a hardver vagy 13-at elfogyasztott azonnal (mivel ugye 32 a határ, ezért ennél a gépnél erre érzékeny vagyok). És gyors, és szép, és főleg… praktikus. Lehet h ez furán hangzik, de ez az utóbbi jött le nekem a legjobban.
 
Több mint 3,5 éve használok Vistát (majdnem napra 2 éve jött ki a letölthető RTM, pont akkor is Barcelonában voltam), és 1-2 kisebb esetet leszámítva sosem volt igazán komoly bajom vele, nekem a hardver nem probléma (dzsunkahardver suxx), általában a szaktudás sem, sőt mi több fogékony vagyok a tanulásra, ergo nem sírok "h ez így nem megy, pedig az XP-n…", hanem nekiesek és megtanulom. OK, kompatibilitás ügyben nem volt értelme eleinte vitatkozni, de mondjuk az SP1 tájékán már azért ez sem vol igazi probléma. Meg vagyok győződve arról, h a jelenlegi Vista antihype alapja az első sz*r év, illetve az ebből adódó beskatulyázás, na jó, a hardver is pontot ért annó. Most meg, h nemsokára lesz W7, már a kutya sem akar átállni. De mind1, imho a Vista is praktikus, user és admin szinten egyaránt, de ez még inkább. Nézzük meg pl. a Network and Sharing Centert (1. kép) vagy egy Windows Update ablakot (2. kép), vagy éppen a hiperpraktikus UAC csúszkát (nincs kép, van viszont link). Nem tudom tovább ragozni, akár kis dolgoknak is vehetjük ezeket, de vhogy az az érzésem már rögtön az elején, h számít.
  
És ez még csak nem is béta, hanem "csak" Milestone verzió… Le vagyok nyűgözve még 1x. El is döntöttem, h a "nagy" HP laptopomat az említett jövő hét keddi esemény, illetve dehogyis csak a jövő hét csütörtöki webcast után (mert ezekhez kell a gép) megfrissítem. Van rajta jópár sw és az is 1 spéci gép, remélem menni fog.
 
* izé, próbáljuk elfogadni, hogy bár tudvalévő, h enyhén szólva közel állok az MS-hez és a termékeihez, de ahogyan sokszor említettem már, nem pr/marketing célokból lelkesedem, hanem mert a működő dolgok valóban lenyűgöznek – előítélet nélkül (mondom én, de nem muszáj hinni nekem :D).
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s