BCN

Barcelona, hmmm imadom.
Szerencsesnek mondhatom magam, hiszen az elmult 5 evben rengeteget utazhattam Europaban es az Uj Vilagban is, es rengeteget lattam, nemcsak szallodakat es reptereket, hanem tenyleg jelentos reszben tudatosan utaztunk mindenfele kis felesegemmel, es neha gyerkoccel/gyerkocokkel is.
 
Persze voltak, vannak konferenciak es egyeb eksonok is, amikor nem sok beleszolasom van a programba, elmeletileg ilyen a barcelonai IT Forum / TechEd is, de szerencsere olyan hosszu tartozkodasi idore sikerul kijutni (most pl. egy teljes het), ami lehetove teszi a csamborgast is. Es mivel zsinorban 3x megyek, es mivel masodszor (tavaly paratlan ev volt :D) jon velem a legfontosabb es legjobban alkalmazkodo utitarsam (megintcsak az asszony pajtasrol van szo), es mivel tenyleg mar ismeroskent megyunk – biztosan naon kellemes lesz, mint eddig mindig.
 
Tobb mas okbol is szeretem ezt az oszi eksont. Eloszor is rengeteg uj dolgot hallok mindig, es lassan mar tenyleg erto fullel szelektalok az eloadasokban. Igaz a vegen mindig megallapitjuk h mi kis hazankban talan nemikepp jobban csinaljuk, es tobbet mutatunk, es jobban felkeszulunk, de mi csak kicsiben csinaljuk. Az itthoni TechNet torteneteben a legnagyobb meretu eloadas – ha hol tudom, es persze csak az elmult 3 evrol van igazan szo – a marciusi ws08-as nyito launch volt, kb. 1130 fovel, Barcelonaban 5000 korul van a delegaltak szama, x mennyisegu sessionben egyszerre, y mennyisegu turheto/jo/kivalo eloadoval. Iden is van ket tema ami izgat, bar mar mindkettorol tudok sokat (nagykepuseg nelkul mondhatom, h ez szokott lenni a baj :D), megpedig a Forefront csalad (AV kliens, szerver, TMG, IAG/UAG, Stirling, stb.), illetve a Windows Server 2008 R2 aka Windows Server 7.
 
A masik ok a lazasag, ami azt jelenti h nem dolgozom ugy ahogy itthon, sot. Igaz ennek ara van, elotte es utolag beledoglok, de megeri. Mara pl. szinte 100%-osan felkeszultem a november 11-i Windows 2008 IT eloadasomra (TS), illetve az azt koveto november 13-i Exchange vs ISA webcastra, muszaj  mert ugye november 1-8-ig nem leszunk. Pedig maskor nap mint nap szinte csak a tuzolto munkara van ido, de ezert a celert megeri a napi 16 vagy tobb ora porges, before es after.
 
A harmadik ok az lenyegesen egyszerubb: egy teljes hetig egyutt lehetek eletem parjaval, egy csodalatos kornyezetben, minimalis zavaro tenyezovel ugy hogy O megjobban kikapcsolodik, hiszen nem jar a konfra, nyilvan nem erdekli az IT ennyire :D Nagy arat fizetunk mindketten ezert az eletmodert (O sem unatkozik sosem, gondoljunk bele, 6 tobbe-kevesbe renitens gyerek illetve ferj, 5 nagyszulo, egy 230 nm2-es haz, plusz 2 vallalkozas apro-csepro ugyei, es persze foallasu kozepiskolai tanar), ergo ilyenkor legalabb karpotoljuk egymast (es pl. beszelgetunk sokat, rohejes, de neha erre sincs ido), foleg en Ot, mivel mint tudjuk minden sikeres ffi mogott minimum 1 no ott all :D
 
Raadasul iden viszem az uj fenykepezogepet, amit kezdek mar kitapasztalni, minden szukseges fotoscucc megvan, elmeny lesz ez is, sot iden a full extras (pl. egy 64 GB-os SSD is van benne, plusz pl. egy halal igenyes dokkolo es kulon egy erre a kicsi meretre vagott taska :D), 1,5 kg-os Dell Tablet PC-vel megyek, amibe mostanra sikerult vegre, pcie-s smartcard olvasot szerezni, ugyhogy nincs akadaly technikai szemszogbol sem.
Meg egy furdogatyara (a nyaron a kedvenc Adidas gatyamat elhagytuk egy szallodaban) es egy kellemes varosi cipore szuksegem van, a szinten kedvenc maszkalos Nike-mat sajnos elegge szettapostam mar. Ezeket potolom meg, hiszen van meg 5 nap, es aztan kedves Barcelona, jovo het szombattol elfoglalunk es kifacsarunk…

Hozzászólás