RC dilemma

Kb. 8 éve gondolkozom azon (egyszerre persze 10 másodpercnél sosem többet :D), h miért van az h a Recovery Console-ban a visszalépés a mappák között "cd ..", míg egyébként "cd..". Asszem mostmár ideje megkérdezni vmi értő embertől h vajon mi vitte rá a fejlesztőket erre a plusz szóközre?

RC dilemma” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Amennyire tudom, a cd .. az eredeti, ez az egészen ősi UNIX-os és talán korábbi időkre visszavisz.A cd.. csak valami lazaság a Windowsban, máshol ilyen nem működik.Tudom, hogy ezzel nem válaszoltam a kérdésedre, de hátha megvilágítja, miért lehet normális bizonyos szemszögből, hogy nincs cd..

  2. Igen, inkább a "cd.." helytelen, hiszen a paraméter sosincs egyben magával a paranccsal. Azon kívül, hogy cd szerintem nem sok köze van a Unixhoz. :-)

  3. A Windows a DOS-ból vette át, a DOS a CP/M-ből, az meg még ősibb dolgokból, amelyeket akkor készítettek, mikor mi nem is éltünk.Pár link:- http://en.wikipedia.org/wiki/CP/M#MS-DOS_takes_over (a CP/M a DOS elődje)- http://en.wikipedia.org/wiki/RSTS/E (ebből származott a CP/M)- http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb490875.aspx (nem említi az egybeírt formát)- http://en.wikipedia.org/wiki/Chdir- http://http://www.opengroup.org/onlinepubs/009695399/utilities/cd.html (a UNIX utility)

  4. Jóhát nyilván nem így értettem a semmi köze hozzát. :-D
    Unix utility, ezjó :-))

  5. Gabánál a pont. Szerintem is a cd .. a normális, a cd.. csak valami alias lesz, amit a prehiderabádi időkben a drogos hippik belehekkeltek a dosba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s