hw mánia

(jéééé, napközben blogolok, nahát :))
 
1. Márciustól május végéig lesz nekünk (MSHU) számos nagy eseményünk. A számos eseményre számos előadás kell. ezekhez meg számos virtuális gép. így aztán az lmúlt egy hétben kissé felbővítettem a Contoso gépet (ez az amit eddig is használtunk a Lurdyban). Most 10 GB RAM, es 3×147 GB 10eRPM (RAID5) illetve 2×300 GB 15eRPM-es SAS van benne. Csoda egy cucc, megfordult már a kezemben pár márkás szerver, mindet imádnivaló szerelni, szétszedni, stb., és ez sem kivétel. Szóval mostmár csak szoftveresen kell preparálni és kész. 
 
P1030704
 
Contoso-k egymás közt
(a saját mini Contoso-m a jobboldali, de: 1; nem a méret a lényeg, 2; az IBM egyébként is irracionálisan hosszú és qrva nehéz, csak ez nem látszik)
 
2. Aztán: majdnem sok-sok hónap vacakolás után végre megérkezett a spéci kisvállalati "mentőszerver", azaz a HP StorageWorks D2D120, 4 szerverre való licensszel. Úgy néz ki, mint egy HP ML110, csak éppen összesen egy darab RJ-45-os csatija van és kész. Belül 2 TB, és a csatlakozott szervereknek (a kliensszoftverrel) a következőeket tudja emulálni:
– HP LTO Ultrium 2 Tape Drive
– HP 1/8 LTO Ultrium 2 Autoloader
 
Ergo tök automata mentést lehet vele majd csinálni és az adott helyen pontosan ez kell nekünk.
 
3. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban egy hete van nálam egy ccccodálatos cucc, egy Celestix WSA RA SSL VPN-es appliance, konkrétan IAG 2007-tel és ISA 2006 Workgroup Edition-nal. Az előzőek miatt még ki sem bontottam, de ami késik, nem múlik, asszem ez lesz a legnagyobb élvezet.
 
 
Szóval a csavarhúzós, fémépítős, új dolgokat megismerő énem tobzódik, öröm, bódógcág van… kár, hogy van egy csomó más meló is.
 

hw mánia” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Jobboldali contoso? És miket mond? Hogy a Fletó…izé, a falatrax mondjon le? Vagy hogy segélyek helyett beruházásösztönzést? Vagy hogy kisebb állami szerepvállalást? :)))

  2. Jobboldali contoso? És miket mond? Hogy a Fletó…izé, a falatrax mondjon le? Vagy hogy segélyek helyett beruházásösztönzést? Vagy hogy kisebb állami szerepvállalást? :)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s